گرایش های ارشد برق قدرت و مقایسه دانشگاه های تهران در گرایش قدرت
در این مقاله قصد داریم که به بررسی گرایش های ارشد برق قدرت و مقایسه دانشگاه های تهران در گرایش قدرت بپردازیم. هدف اصلی مهندسی قدرت تولید برق در نیروگاه ها، انتقال نیرو از طریق خطوط انتقال و توزیع آن در شبکه های شهری و روستایی و در نهایت توزیع آن برای مصارف خانگی و کارخانجات است. این گرایش به چند زیر گرایش تقسیم میشود:
الف) سیستمهای قدرت:
این گرایش به بررسی،تجزیه و تحلیل سیستمهای قدرت میپردازد. دانشجویان در این گرایش با انواع نیروگاههای آبی،گازی،سیکل ترکیبی و….آشنا میشوند. این گرایش به کلیه مسایل مرتبط با تولید،توزیع و تبدیل انرژی الکتریکی به شکل قابل استفاده توسط مصرف کنندگان،اختصاص دارد. دانشگاههای سطح اول تهران در این گرایش به ترتیب زیر بوده و مهمترین مطالعاتی که در این دانشگاهها مورد توجه اساتید است به شرح زیر است:
1.دانشگاه صنعتی امیرکبیر:
قطب گرایش سیستمهای قدرت در ایران دانشگاه صنعتی امیرکبیر میباشد و برخلاف تصور عامه قویترین هیئت علمی سیستمهای قدرت را در ایران دارا هستند و نزدیکترین دانشگاه به این دانشگاه را میتوان دانشگاه تربیت مدرس نام برد. مهمترین مطالعات در دانشگاه صنعتی امیرکبیر بر روی مطالعه خود شبکه قدرت بوده و کمتر شبکه فشار متوسط یا فشار ضعیف مورد مطالعه قرار میگیرد. همچنین بازار برق نیز تنها توسط دکتر حسینیان مورد تحقیق و بررسی قرار میگیرد.
2.دانشگاه تربیت مدرس:
رتبه دوم در زیر شاخه سیستمهای قدرت در ایران به دانشگاه تربیت مدرس تعلق دارد. گروه قدرت این دانشگاه تیم قوی و پویایی را خصوصا در زمینه بازار برق و شبکههای هوشمند ترتیب داده است.
3-دانشگاه تهران:
عمده مطالعات در دانشگاه تهران همچون دانشگاه امیرکبیر بر روی خود سیستم قدرت و شبکه فشار قوی و بازار برق متمرکز است.
4-دانشگاه صنعتی شریف:
بر خلاف تصور عموم در زمینه سیستمهای قدرت دانشگاه شریف در رتبه 4 قرار دارد و یکی از قویترین اساتید این دانشگاه در این زمره دکتر فتوحی بوده که عمده مطالعات ایشان بر شبکه های هوشمند و قابلیت اطمینان حاکم است.
5-دانشگاههای شهید بهشتی،علم و صنعت و خواجه نصیر:
از نظر سطح و توانایی علمی اعضای دانشگاههای فوق تفاوت محسوسی میان این سه دانشگاه نیست و تنها از نقطه نظر سلیقه خود دانشجو میتوان به آن نگاه کرد.
ب) گرایش الکترونیک قدرت و ماشینهای الکتریکی:
در این گرایش به طراحی و بهره برداری از تجهیزات الکترونیکی ویژه سیستمهای قدرت میپردازد. این تجهیزات باید با ولتاژ و جریان بالا سازگار باشند. در زمینه ماشینهای الکتریکی نیز طراحی ژنراتورها،ترانسفورماتورها، و موتورهای الکتریکی ارایه میگردد که این شاخه از زمینه های مهم صنعتی و پژوهشی گرایش قدرت است.
دانشگاه های تهران به ترتیب برتری در گرایش الکترونیک قدرت:
1)دانشگاه صنعتی شریف
2)دانشگاه تهران و امیرکبیر
3)دانشگاه تربیت مدرس
4)دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی و علم و صنعت
5)دانشگاه شهیدبهشتی
دانشگاه های تهران به ترتیب برتری در گرایش ماشین:
1)دانشگاه تهران
2)دانشگاه امیرکبیر
3)دانشگاه تربیت مدرس و صنعتی شریف
4)دانشگاه علم و صنعت و شهیدبهشتی
5)دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
امیدوار هستم که توضیحات ارایه شده در مورد گرایش های ارشد برق قدرت به انتخاب رشته درست شما کمک نماید.
برای دریافت انتخاب رشته رایگان میتوانید در اینجا درخواست دهید.
به امید پیروزی همه
محمدرضا شیخ ها
رتبه 9 کنکور دکتری 1398
کانال تلگرام مشاور برق
مرجع صوتی پرسش و پاسخ سوالات مشاوره ای کنکور ارشد و دکتری و اپلای مهندسی برق